Gravidträning – MyKiddo tipsar och guidar dig rätt!

Gravidträning kan vara både säkert och fördelaktigt för både mamman och barnet, men det är viktigt att anpassa träningen efter den individuella hälsan och fysiska kapaciteten. Här är några allmänna riktlinjer för träning under graviditeten:

  1. Konsultera din läkare: Innan du börjar eller fortsätter med någon form av träning under graviditeten, är det viktigt att prata med din läkare eller barnmorska för att få deras godkännande och råd. De kan ge specifika rekommendationer baserade på din hälsa och eventuella riskfaktorer.
  2. Välj lämpliga aktiviteter: Vissa lämpliga träningsformer för gravida kvinnor inkluderar promenader, simning, lågintensiv aerobics, yoga, pilates och träning med lättare vikter. Dessa aktiviteter är oftast skonsamma mot kroppen och hjälper till att stärka musklerna och förbättra konditionen. SATS och Friskis och Svettis är några av kedjorna som har anpassade gravidträningspass.
  3. Undvik överdriven ansträngning: Under graviditeten är det viktigt att undvika överdriven ansträngning och högintensiva aktiviteter. Lyssna på din kropp och var uppmärksam på tecken på utmattning, andfåddhet eller smärta. Träna med måttlig intensitet och undvik att bli överhettad.
  4. Anpassa din gravidträning: Justera och anpassa dina träningsrutiner efter graviditetens progression och fysiska förändringar. Undvik övningar som innebär liggande på rygg efter första trimestern och undvik rörelser som belastar buken.
  5. Fokusera på stabilitet och styrka: Under graviditeten kan träning som fokuserar på att stärka bäckenbotten, rygg- och magmuskler vara särskilt fördelaktig. Det kan bidra till att minska ryggsmärta och förbättra hållning.
  6. Var noga med uppvärmning och nedvarvning: Se till att värma upp ordentligt innan träning och avsluta med lugnare rörelser och stretching. Det hjälper till att förbereda kroppen inför träningen och minska risken för skador.
  7. Lyssna på din kropp: Var medveten om förändringarna i din kropp under graviditeten och anpassa din gravidträning efter det. Om du känner obehag, smärta eller något annat avvikande bör du sluta träna och kontakta din läkare.

Det är viktigt att komma ihåg att varje graviditet är unik, och träningen bör anpassas efter individuella behov och förutsättningar. Rådgör alltid med din läkare eller en specialist inom gravidsträning för personliga rekommendationer och råd som är anpassade till din specifika situation.

gravidträning
MyKiddo babynest beige i ekologisk bomull
Rea
Babynest Sand Beige
136,46 
Babynest överdrag färger
Överdrag ytterkant
49,00 
Babynest madrassöverdrag
Madrassöverdrag
33,75 
Babynest Rosa - Nude Pink
Rea
Babynest Rosa - Nude Pink
136,46 
Babynest Blå
Rea
Babynest Blå - Dusty Blue
136,46 
Babynest vit
Rea
Babynest Vit - Snow White
126,68 
Babynest grå
Rea
Babynest Grå - Stone Grey
136,46 
Överdrag Gravidkudde Lyocell
Rea
Överdrag Gravidkudde 100% återanvänd Lyocell
23,97