Råd & rekommendationer

Tvättråd

Tvättråd för varje del av babynestet finns på produkten. Vi på MyKiddo värnar om miljön, därför råder vi dig till att tvätta de tvättbara delarna på låga grader. Vädring av produkten räcker oftast långt, men behövs produkten tvättas skall du följa råden som medföljer produkten.

Tvätta gärna tygerna i tvättpåse, detta för att tygerna ska besparas så mycket som möjligt från slitage. Delar med dragkedjor skall alltid tvättas i tvättpåse för att inte skada dragkedjan, tvättmaskinen samt andra produkter i tvättmaskinen.

Knyt alltid ändarna på snöret på ytterkantsöverdraget innan tvätt i tvättmaskin så de inte åker upp i ytterkantsöverdragets kanal.

Låt alltid tyget eller produkten torka helt innan användning.

Den stoppade cylindern går att tvätta i tvättmaskin. Följ tvättanvisningarna på produkten.
Skummadrassbotten kan sköljas i kallt vatten. Låt plantorkas för att bibehålla formen.

Råd och rekommendationer BABYNEST

Klicka här för att läsa igenom Socialstyrelsens råd innan användandet av babynestet från Mykiddo.

Babynestet får endast användas i övervakning av vuxen. Lämna aldrig barnet ensamt i babynestet.

Barnet placeras med fötterna vid den öppningsbara delen av babynestet (fotändan) och huvudet vid den hela sidan (huvudändan). Barnet får ej placeras med huvudet vid fotändan.

Barnet skall ligga på rygg i babynestet.

Babynestet skall ligga på ett platt underlag, gärna på golvet för att undvika olyckor. Vid användare av babynest i säng eller soffa skall barnet alltid övervakas av vuxen, samt skall babynestet läggas långt ifrån kanterna.

Anpassa storleken på babynestet genom att dra i snöret. Dra max ut snöret till markeringen på snöret vilket är 20 centimeter. Efter att snöret dragits ihop skall det alltid stoppas in i överdraget i dragkedjan på änden av babynestet. Snöret får ej hänga löst utanför babynestet.

– Bär ej barnet i babynestet.
– Babynestet kan användas från 0 månader.

Ta hand om ditt babynest.

– Vik ej babynestet och vid förvaring så skall babynestet förvaras liggandes, ej ståendes då den kan tappa sin form.

– Vädra babynestet ofta. Att vädra babynestet sparar på miljön då det inte behöver tvättas lika ofta.

Var alltid försiktig när du använder dragkedjorna i produkter från Mykiddo. Att vara varsam med produkten ger den även längre livslängd – för miljöns skull. (skador på dragkedjan räknas som normalt slitage)

Du kan använda Mykiddos Smarta Babynest som:

– Babynest
– Gravidkudde
– Amningskudde/amningsstöd/flaskmat-kudde
– Amningsnest
– Sovorm
– ”Rullstopp”
– Nackträningsplats
– Underlag för byta av blöja eller kläder

Babynestet och alla användningsområden är enkelt att ta med på din resa. Detta för att bebis eller barnet skall känna igen sig och få en trygg miljö. Vi valde att spara på miljön och inte göra en så kallad “reseväska” i plast till babynestet. Vid eventuell nedpackning/resa, stoppa babynestet i ett påslakan så skyddar du det mot smuts. Babynestet väger ca 1.5 kilo.

Råd och rekommendationer GRAVIDKUDDE

Du kan koppla loss cylindern runt babynestet och använda det som en gravidkudde. Med gravidkudden kan du hitta avlastande och bekväma positioner när du vilar/sover.

Vädra gärna hela gravidkudden vid behov. Vädring fräschar upp produkten och kan på detta sätt spara in på en tvätt – för miljöns skull.

Innercylindern från babynestet kommer att dra åt sig doft från mamman/föräldern. Försök därför att inte tvätta innercylindern för mycket. På detta sätt kommer er bebis känna igen doften från dig/er.

Gravidkudden går självklart också att använda som amningskudde eller flask-kudde om så önskas. Antingen snurrar du ormen runt din kropp eller viker den dubbelt, det som passar er bäst för stunden. Om barnet somnar skall barnet flyttas till en lämplig sovplats (exempelvis spjälsäng, bassinett, mosekorg). Låt ej barnet sova på gravid-/amnings-/flask-kudden.

Råd och rekommendationer SOVORM

Cylindern runt babynestet kopplas enkelt loss till att bli en sovorm som kan användas i en spjälsäng eller juniorsäng. På detta sätt har produkten följt med barnet sedan hen var liten. Detta kan vara en stor trygghet för barnet.

Sovormen kan användas i sängen från ca 1 års ålder eller från när barnet är redo för att sova med en sovorm i sängen.

Sovormen skall läggas med dragkedjorna nedåt mot madrassen i sängen. Se till att snörena är indragna på båda sidorna.

Råd och rekommendationer RULLSTOPP

Cylindern runt babynestet kopplas enkelt loss och kan användas som ett enklare rullstopp i sängen. Se produktvideo för att finna information om hur den placeras.

Rullstoppet ger ingen garanti för att barnet inte rullar ut sängen utan är endast till för att ge barnet en markering för var sängkanten är.

Varför shoppa hos oss?

Hållbart & ekologiskt

Hållbart &
miljövänligt

Svensk produkt

Svensk produkt

Enkel tvätt

Enkel tvätt

Multifunktionellt

Multifunktionell

Byt överdrag enkelt

Lätt att byta
överdrag

Tillverkat i EU

Tillverkad
i EU