Hållbarhet & Miljöarbete

För en bättre värld

Vi vill ta hand om vår planet

Miljövänligt babynest! Vi tror att man kan bidra till en bättre planet genom små och smarta förändringar i vardagen. Därför har vi skapat ett babynest som ska uppmuntra till minskad konsumtion genom multifunktionalitet samt förlängd livslängd. Vi är även noggranna med materialen vi använder.

Vi använder endast återanvänd plast i våra emballage och produktförpackningarna är  100% återvinningsbara. När man köper en produkt från oss är med med och bidrar till en bättre värld.

Läs mer om vårat miljöarbete nedan.

MyKiddo Hållbarhet
Från odling till butik – oftast en otroligt lång resa

Till exempel kan bomullen odlas i Egypten med konstgödsel som producerats i USA varpå det skickas till Bangladesh för att spinnas till tråd. Därefter vävs tråden till tyg i Spanien för att sedan färgas i Pakistan. Sen syr man ihop ett par jeans i Frankrike innan de skickas till Sverige för försäljning.

För att minska klimatavtrycket har vi på MyKiddo jobbat hårt för att bidra till en mer hållbar produktionskedja med mindre utsläpp, kemikalier och vattenförbrukning samt goda sociala villkor för arbetarna.

Vad har vi då gjort rent konkret? Vi har koncentrerat bomullsodlingen, produktion av våra tyger, färgningen av tyget samt tillverkningen utav slutgiltiga produkterna till en radie på ca 120 mil. Därmed har vi minskat transportutsläppen något enormt då våra material inte behöver färdas runt halva jordklotet innan det når slutkunden. Miljösmart, eller hur? Att vi har skapat ett miljövänligt babynest har tagit många år.

TENCEL™ Lyocell+ ekologisk bomull = 
det bästa av två världar.

Vi har varit med och utvecklat den optimala blandningen mellan TENCEL™-fibrer och ekologisk bomull i alla våra babynestöverdrag. TENCEL™ Lyocell-fibrer är gjorda av trämassa och har fantastiska egenskaper. TENCEL™ är ett varumärke som tillhör Lenzing AG.

I nästa stycke kommer vi att berätta mer om fördelarna med TENCEL™-fibrer.

MyKiddo Tencel
Varför blandar vi in TENCEL™ Lyocell?

1. Stödja kroppstemperaturreglerande egenskaper genom dess fukthantering

2. TENCEL™ Lyocellfibrer är betydligt mindre ogynnsamma för bakterietillväxt jämfört med bomull

3. Den är mer skonsam mot känslig hud tack vare en slätare yta i dess fibrer och en naturlig andningsförmåga.

4. Det är biologiskt nedbrytbart och skogsodlarna kräver ingen bevattning eller kemikalier, vilket är skonsamt för miljön.

5. TENCEL™-fibrer har längre hållbarhet och är mer hållbara än ren bomull tack vare sina långa fibrer.

6. Våra babynestöverdrag består av ungefär hälften TENCEL™ Lyocell och hälften ekologisk bomull.

Endast 1% av all världens bomull är ekologisk. Vår bomull tillhör den procenten!

1.
 Inga kemiska bekämpningsmedel eller gifter som kan förorena och skada närliggande mark, vatten och djurliv används på bomullsplantagen.

2. Det skapar en hälsosam arbetsmiljö för arbetarna på bomullsfälten som inte utsätts för kemikalier. Genom växeljordbruk förhindras uttorkning och uttömning av jorden.

3. 90% mindre vattenförbrukning jämfört med vanlig bomull.

4. Bättre för barns känsliga hud.

*källa: www.wwf.com

All bomull som används i våra produkter är ekologisk och certifierad i enlighet med OCS, Organic Content Standard samt laboratorietestade för att säkerställa att den är ekologisk och ej genetiskt modifierad.

Ekologisk babynest bomull
Oeko-tex ekologiskt babynest
Oeko-tex klass 1 – det bästa för ditt barn

Våra smarta multifunktionella babynest är givetvis certifierade enligt OEKO-Tex 100 Klass 1 för spädbarn 0-3 år. Det innebär att produkten är laboratorietestad av oberoende part för att säkerställa att det inte innehåller några farliga eller giftiga ämnen som kan vara skadliga för ditt barn. Resan för att få ett helt babynest certifierat är tuff då varje liten del (tråd, dragskedjor, snören etc) måste laboratorietestas. Vi har jobbat hårt för att få denna certifiering så att du som förälder ska känna dig trygg med våra produkter.

Vårt certifieringsnummer är 25.3.0210

Vill du veta mer om vad certifieringen innebär? Besök https://www.oeko-tex.com/

Re:used – maximal #miljölyx

Ett växande problem runt om i världen är tyg som producerats men sedan inte blivit uppsydd till en produkt. Tyger ligger kvar på lager när ingen vill ha det mer. Dessa tyger har redan gjort sin påverkan på miljön men sedan inte bli använt. Detta vill vi ändra på! Därför syr vi våra gravidkudde-överdrag i 100% rescued-tyg. Vi har i vår första kollektion hittat redan-producerat tyg i 100% lyocell, producerat i Italien. Vi har med detta tyg alltså inte belastat miljön med ny tygtillverkning utan använder överblivna resttyger. Detta kallar vi ett miljövänligt babynest!

Ekologiskt babynest

Varför shoppa ett miljövänligt babynest hos oss?

Hållbart & ekologiskt

Hållbart &
miljövänligt

Svensk produkt

Svensk produkt

Enkel tvätt

Enkel tvätt

Multifunktionellt

Multifunktionell

Byt överdrag enkelt

Lätt att byta
överdrag

Tillverkat i EU

Tillverkad
i EU