Babynest med eller utan handtag?

Babynest med handtag eller babynest utan handtag?

Dags att börja förskolan?

Varför har MyKiddo valt att ha babynest utan handtag? Här nedan kommer vi att berätta varför vi valt att inte ha handtag på våra babynest. 

Ett babynest från MyKiddo är ett multifunktionellt babynest med lång livslängd. Designen är skapad för att underlätta i vardagen, ge en härlig plats för bebis som den känner igen sig i, för att följa med barnet i många år samt designad för miljön och planetens bästa.

Varför har vi då valt att inte ha handtag på babynestet? Jo för att kunna ha handtag på ett babynest måste babynestet vara stabilt med en hård bottenplatta. Handtagen skall också vara ordentligt fastsydda utan risk för att gå sönder eller ramla av. Därför finns det olika bärnest som är ämnade just för detta, att bära runt bebisen i. 

Men hur länge kan man bära bebis i ett babynest då? När bebisen börjar kunna röra sig lite mer så blir det svårare att bära runt hen i ett bärnest. Enligt 1177 så börjar barnet bli mer rörligt mellan 2-4 månader. Bebisen har då stadigare huvud och kan vrida huvudet åt olika håll. Det är också en ålder som barnet blir mer nyfiken och eventuellt också kan ha tendenser att sätta sig upp, detta sker ungefär vid 4 månader. Vissa barn kan även börja intressera sig för att rulla över. 

Kvävrisk: ett barn kan få handtagen runt halsen och fastna. Då kan den största faran snabbt vara framme. Man bör inte ha snören eller liknande länge än 22 cm runt barnet då det finns en kvävningsrisk med detta (tex napp-hållare får ej vara längre än 22 cm) Därför bör ej handtag på ett babynest vara i närheten av barn. Vi rekommenderar därför att inte ha babynest med handtag, oövervakat i vaket tillstånd, i närheten av barn. Det finns också en risk att andra små barn (syskon) fastnar i handtagen på babynestet och kvävs. Vi rekommenderar därför inte att ha ett babynest med handtag. 

Att förflytta en bebis i ett bär-babynest är en superbra möjlighet. Kanske behöver du hämta ett syskon på förskolan? Kanske bor ni på flera våningar? Kanske har ni parkeringen längre ifrån huset? Då är ett babynest som är ämnat att bära små bebisar i bra! Dock är det en kort användningstid. Slår man sedan ut PPA (pris per användning) så är priset för ett bär-babynest högt. Om du ändå behöver ha ett babynest att bära bebis i – köp begagnat. Glöm då ej att kolla så att det är helt. Dra ordentligt i snörena och kolla sömmarna. 

Sovorm med handtag? Visst låter det konstigt, inte skulle vi ha handtag på en sovorm? Ett babynest från MyKiddo är multifunktionellt och går enkelt att omvandla till en sovorm, rullstopp, amningskudde eller vad ni önskar för stunden. Vi har designat det för att ni skall kunna ta med er en trygg punkt för barnet i många år. Sovormen går att lägga i spjälsängen, juniorsängen eller var ni önskar. Det har en livslängd på ca 7 år. Bra får både barnet och för vår planet. 

Bär ej barn i ett babynest.